Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w zaledwie 30 minut a smak powala na kolana. Idealna propozycja na piątkowy obiad.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 585
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4320
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 585
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4320
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu przedstawionego na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Oliwki poprzekrawaj na dwie części. Z cytryny zetrzyj skórkę (wcześniej sparz ją wrzątkiem). Wyciśnij z niej sok. Sardynki podziel na mniejsze części. Podgrzej na patelni. Oliwę wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny. Pomidorki, oliwki, cebulę i bazylię wymieszaj z oliwą i z sokiem. Dodaj skórkę cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do sardynek. Chwilę podsmaż. Dodaj makaron. Wymieszaj. Podgrzewaj przez chwilę. Podawaj na ciepło.