Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w zaledwie 30 minut a smak powala na kolana. Idealna propozycja na piątkowy obiad.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 16
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 162
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 170
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 16
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 162
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 170
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu przedstawionego na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Oliwki poprzekrawaj na dwie części. Z cytryny zetrzyj skórkę (wcześniej sparz ją wrzątkiem). Wyciśnij z niej sok. Sardynki podziel na mniejsze części. Podgrzej na patelni. Oliwę wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny. Pomidorki, oliwki, cebulę i bazylię wymieszaj z oliwą i z sokiem. Dodaj skórkę cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do sardynek. Chwilę podsmaż. Dodaj makaron. Wymieszaj. Podgrzewaj przez chwilę. Podawaj na ciepło.