Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione danie z dzieciństwa w udoskonalonym wydaniu. To danie z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis pochodzi z 456. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 715
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 580
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 360
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 715
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 580
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 360
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na kawałki. Przełożyć do miseczki. Skropić syropem klonowym. Dorzucić posiekaną miętę i delikatnie wymieszać.
Ser rozgnieść widelcem, przyprawić cynamonem, posłodzić i też wymieszać.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Zahartować zimną wodą, odcedzić i przełożyć na patelnię z palonym masłem (wystarczy je roztopić i poczekać, aż ściemnieje i nabierze orzechowego aromatu).
Porcję makaronu umieścić na talerzu. Nałożyć 2-3 łyżki sera i trochę sałatki z truskawek.