Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione danie z dzieciństwa w udoskonalonym wydaniu. To danie z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis pochodzi z 456. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 18
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2808
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4168
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 18
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2808
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4168
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na kawałki. Przełożyć do miseczki. Skropić syropem klonowym. Dorzucić posiekaną miętę i delikatnie wymieszać.
Ser rozgnieść widelcem, przyprawić cynamonem, posłodzić i też wymieszać.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Zahartować zimną wodą, odcedzić i przełożyć na patelnię z palonym masłem (wystarczy je roztopić i poczekać, aż ściemnieje i nabierze orzechowego aromatu).
Porcję makaronu umieścić na talerzu. Nałożyć 2-3 łyżki sera i trochę sałatki z truskawek.