Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad. Sos jest bardzo prosty w wykonaniu – 15-20 minut i mamy gotowe danie. Serek mascarpone nadaje delikatny posmak, a białe wino wspaniały aromat.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1998
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1998
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Szalotkę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy umyte, pokrojone na plasterki pieczarki oraz uprzednio namoczone w gorącej wodzie i pokrojone grzyby Shiitake. Chwilę podsmażamy, skrapiamy sosem sojowym, dodajemy pieprz, a następnie zalewamy winem i bulionem. Całość chwilę gotujemy, dodajemy serek mascarpone, jeśli trzeba - doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Na końcu dodajemy 2 łyżki parmezanu i mieszamy. Podajemy z ulubionym makaronem, posypując parmezanem i zieleniną.