Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad. Sos jest bardzo prosty w wykonaniu – 15-20 minut i mamy gotowe danie. Serek mascarpone nadaje delikatny posmak, a białe wino wspaniały aromat.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Szalotkę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy umyte, pokrojone na plasterki pieczarki oraz uprzednio namoczone w gorącej wodzie i pokrojone grzyby Shiitake. Chwilę podsmażamy, skrapiamy sosem sojowym, dodajemy pieprz, a następnie zalewamy winem i bulionem. Całość chwilę gotujemy, dodajemy serek mascarpone, jeśli trzeba - doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Na końcu dodajemy 2 łyżki parmezanu i mieszamy. Podajemy z ulubionym makaronem, posypując parmezanem i zieleniną.