Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem pieczarkowym.

Makaron z sosem pieczarkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1657 Ocena: 25019

Dodano:

Odsłon: 1645

Coś dla miłośników makaronu i pieczarek – makaron z sosem pieczarkowym.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z sosem pieczarkowym.

Przygotowanie

  1. wykonanie sosu:

    Pieczarki, paprykę, cukinię i cebulę kroimy w plastry, marchew ścieramy na dużych oczkach, natkę pietruszki i koper kroimy drobno. Do garnka z 2 łyżkami oleju wkładamy pokrojone pieczarki i cebulę, solimy i dusimy do miękkości. Gdy pieczarki i cebula będą miękkie dodajemy startą marchew, pokrojoną paprykę i cukinię. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy suchymi przyprawami oraz dodajemy domową kostkę rosołową i troszkę sosu sojowego. Wszystko dusimy do miękkości wszystkich składników, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper i gotujemy jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Jeżeli składniki wszystkie są miękkie smak jest dobry to zagęszczamy mąką ziemniaczaną i dodajemy łyżkę śmietany.

    Wykonanie:

    Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W między czasie przygotowujemy sos pieczarkowy. Ugotowany makaron podajemy polany sosem pieczarkowym.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń