Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na wystawny obiad.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24987
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24987
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Wykonanie: Pory oczyścić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować około pół godziny. Odcedzić i odlać nadmiar wody. Ugotowane pory mielimy wraz z filetem z kurczaka po czym odstawiamy 1 szklankę masy na sos. Do pozostałej masy dodajemy jaja, sól, pieprz oraz bułkę tartą (do uzyskania zwartej konsystencji) .Następnie formujemy małe zraziki, obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Zraziki podajemy z zielonym makaronem z dodatkiem szpinaku w sosie porowym. Wykonanie: Masę porową smażymy na maśle z jedną łyżką mąki. Następnie wlewamy bulion , dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku. Pod koniec zaciągamy śmietaną kremową.