Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na kolację.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2874
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 15
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2874
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 15
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg. informacji na opakowaniu, odcedzamy. Obieramy gruszki, dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy gruszki i goździki , smażymy do zrumienienia gruszek. Zdejmujemy gruszki z patelni, usuwamy goździki. Na patelnie wrzucamy pokrojony w słupki boczek, rumienimy i zdejmujemy z patelni.
Na patelnie wlewamy śmietankę, delikatnie podgrzewamy i dokładamy drobno pokruszony ser pleśniowy i drobno starty ser żółty, mieszamy do rozpuszczenia się serów. Dokładamy gruszki i boczek, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem / ostrożnie z solą ponieważ boczek i sery zawierają już sól/. Jeżeli sos jest zbyt gęsty można dodać odrobinę wody. Do sosu dokładamy makaron, delikatnie mieszamy, Wykładamy na talerz, dekorujemy sporą ilością rukoli i posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Smacznego :)