Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem szpinakowym i jajkiem

Makaron z sosem szpinakowym i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 4360

Dodano:

Odsłon: 162

Danie jest łatwe, pożywne i smaczne. Przygotowuje się je stosunkowo szybko. Całość ładnie prezentuje się na talerzu.

Składniki

  • 30 dag makaronu razowego świderki
  • 12-14 kulek mrożonego szpinaku
  • 25 dag pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego "Danon"
  • przyprawy: sól, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, 2 listki laurowe, chili, papryka ostra
  • 4-5 jajek wiejskich
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo.

  2. Olej wlać do rondla i ustawić na gazie. Wrzucić pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki, czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić i dodać rozmrożony szpinak. Poddusić kilka minut. Gdyby sos był za gęsty dolać wody. Dodać wszystkie przyprawy. Na koniec wlać jogurt, zamieszać i zagotować. Można podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń