Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i pysznie!
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5353
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3471
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5353
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3471
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, wyciągamy gniazdo nasienne. Dynię wraz z papryką umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 40 minut (250 stopni). Po upieczeniu zaparzamy paprykę przykrywając ją folią aluminiową. Następnie obieramy paprykę i dynię ze skóry, a potem blendujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i przyprawy, chwilę przesmażamy, a następnie dokładamy masę dyniowo-paprykową. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie dodajemy do sosu i mieszamy.