Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i pysznie!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 105
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, wyciągamy gniazdo nasienne. Dynię wraz z papryką umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 40 minut (250 stopni). Po upieczeniu zaparzamy paprykę przykrywając ją folią aluminiową. Następnie obieramy paprykę i dynię ze skóry, a potem blendujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i przyprawy, chwilę przesmażamy, a następnie dokładamy masę dyniowo-paprykową. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie dodajemy do sosu i mieszamy.