Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i pysznie!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 432
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 432
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, wyciągamy gniazdo nasienne. Dynię wraz z papryką umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 40 minut (250 stopni). Po upieczeniu zaparzamy paprykę przykrywając ją folią aluminiową. Następnie obieramy paprykę i dynię ze skóry, a potem blendujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i przyprawy, chwilę przesmażamy, a następnie dokładamy masę dyniowo-paprykową. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie dodajemy do sosu i mieszamy.