Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe danie na leniwy sobotni obiad albo kolację w zabiegany dzień, specjalność Ani ;-)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15072
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2283
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8868
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15072
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2283
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8868
Składniki
makaron (polecam tagliatelle, ale sprawdzi się każdy inny) gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według wskazówek z opakowania, przeciętnie ok 8 min
w tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej z pomidorów, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i smażymy na małym ogniu około pół minuty
teraz dodajemy pomidory pokrojone w paseczki i szynkę pokrojoną w mniejsze kawałki, smażymy kolejną minutę
dolewamy kremówkę i podgrzewamy jeszcze jedną - dwie minuty, żeby sos zgęstniał
do sosu dorzucamy ugotowany i odcedzony makaron, dokładnie mieszamy, podgrzewamy jeszcze minutę i podajemy SMACZNEGO !!! ;-)