Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajne danie łatwe w przgotowaniu dla smakoszy koperku
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Składniki
Odsączyć tuńczyka.Na rozgrzaną patelnie wlać oliwę z tuńczyka i podsmażyć drobno posiekaną cebulę,dodać tuńczyka(rozdrobniony lub w kawałkach) i dalej chwilę podsmażać.Dodać śmietanę i mieszając czekać aż sos zgęstnieje .Na koniec dodać posiekany koprek.W międzyczasie ugotować ulubiony makaron [muszelki,świderki,mini kokardki lub spagetti).Do sosu dolać parę łyżek wody z gotowania makaronu i jeszcze chwilę podgrzać. Makaron wrzucić do sosu dobrze wymieszać.Podawać gorące.
Zamiast tuńczyka można użyć łososia wędzonego lub z puszki,mięsem kraba albo smażoną wątróbke drobno pokrojoną- też nieźle smakuje. 4.Zamiast koperku można użyć natki pietruszki-sprawdzone.