Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajne danie łatwe w przgotowaniu dla smakoszy koperku
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2169
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 825
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2169
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 825
Składniki
Odsączyć tuńczyka.Na rozgrzaną patelnie wlać oliwę z tuńczyka i podsmażyć drobno posiekaną cebulę,dodać tuńczyka(rozdrobniony lub w kawałkach) i dalej chwilę podsmażać.Dodać śmietanę i mieszając czekać aż sos zgęstnieje .Na koniec dodać posiekany koprek.W międzyczasie ugotować ulubiony makaron [muszelki,świderki,mini kokardki lub spagetti).Do sosu dolać parę łyżek wody z gotowania makaronu i jeszcze chwilę podgrzać. Makaron wrzucić do sosu dobrze wymieszać.Podawać gorące.
Zamiast tuńczyka można użyć łososia wędzonego lub z puszki,mięsem kraba albo smażoną wątróbke drobno pokrojoną- też nieźle smakuje. 4.Zamiast koperku można użyć natki pietruszki-sprawdzone.