Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest bardzo smaczne, a przy tym proste i szybkie. Przed podaniem można posypać je tartym żółtym serem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8549
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10222
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8549
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10222
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 709
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej posiekaną cebulę. Dodajemy czosnek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy chwilę. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, smażymy 5 minut. Następnie dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka. Doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy na patelnię do tuńczyka i pomidorów. Całość mieszamy i podajemy.