Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i śmietaną to szybkie, łatwe i uniwersalne danie, który możesz przygotować na rodzinny obiad lub podać z kieliszkiem białego wina podczas romantycznej kolacji. Pozostałości dania możesz zasypać żółtym serem i włożyć do piekarnika na kilkanaście minut, aby przywrócić mu świeżość i miękkość.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1103
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1103
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedź i odłóż. Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmaż, po czym wrzuć umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Duś pieczarki kilka minut, aby odparowały. Następnie wrzuć na patelnię makaron, rozdrobnionego tuńczyka i groszek. Wymieszaj dokładnie. Na koniec wlej śmietanę, dopraw solą i dużą porcją świeżo zmielonego pieprzu. Ponownie wymieszaj. Wykładaj makaron na talerze, posyp go tartym parmezanem i natką pietruszki.