Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i śmietaną to szybkie, łatwe i uniwersalne danie, który możesz przygotować na rodzinny obiad lub podać z kieliszkiem białego wina podczas romantycznej kolacji. Pozostałości dania możesz zasypać żółtym serem i włożyć do piekarnika na kilkanaście minut, aby przywrócić mu świeżość i miękkość.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedź i odłóż. Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmaż, po czym wrzuć umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Duś pieczarki kilka minut, aby odparowały. Następnie wrzuć na patelnię makaron, rozdrobnionego tuńczyka i groszek. Wymieszaj dokładnie. Na koniec wlej śmietanę, dopraw solą i dużą porcją świeżo zmielonego pieprzu. Ponownie wymieszaj. Wykładaj makaron na talerze, posyp go tartym parmezanem i natką pietruszki.