Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i śmietaną to szybkie, łatwe i uniwersalne danie, który możesz przygotować na rodzinny obiad lub podać z kieliszkiem białego wina podczas romantycznej kolacji. Pozostałości dania możesz zasypać żółtym serem i włożyć do piekarnika na kilkanaście minut, aby przywrócić mu świeżość i miękkość.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29320
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2887
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18699
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29320
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2887
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18699
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedź i odłóż. Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmaż, po czym wrzuć umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Duś pieczarki kilka minut, aby odparowały. Następnie wrzuć na patelnię makaron, rozdrobnionego tuńczyka i groszek. Wymieszaj dokładnie. Na koniec wlej śmietanę, dopraw solą i dużą porcją świeżo zmielonego pieprzu. Ponownie wymieszaj. Wykładaj makaron na talerze, posyp go tartym parmezanem i natką pietruszki.