Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i śmietaną to szybkie, łatwe i uniwersalne danie, który możesz przygotować na rodzinny obiad lub podać z kieliszkiem białego wina podczas romantycznej kolacji. Pozostałości dania możesz zasypać żółtym serem i włożyć do piekarnika na kilkanaście minut, aby przywrócić mu świeżość i miękkość.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedź i odłóż. Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmaż, po czym wrzuć umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Duś pieczarki kilka minut, aby odparowały. Następnie wrzuć na patelnię makaron, rozdrobnionego tuńczyka i groszek. Wymieszaj dokładnie. Na koniec wlej śmietanę, dopraw solą i dużą porcją świeżo zmielonego pieprzu. Ponownie wymieszaj. Wykładaj makaron na talerze, posyp go tartym parmezanem i natką pietruszki.