Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Makaron z tuńczykiem i warzywami, można podawać na ciepło jak również na zimno.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Różyczki brokułu zblanszować (sposób blanszowania pokazany na filmie). Drobny makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać na sitku. Pomidorki koktajlowe opłukać i przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w pióra, obrany czosnek pokroić w plasterki.
Na oleju z tuńczyka podsmażyć cebulę wraz czosnkiem, następnie dodać fasolę, pomidorki oraz zblanszowany brokuł. Wszystko razem wymieszać i chwilę podsmażyć. Na koniec dodać tuńczyka i ugotowany makaron. Wszystko razem podsmażyć na małym ogniu ok 10 minut, doprawić solą i pieprzem do smaku.