Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z twarogiem, to kiedyś bardzo popularne danie, dziś już rzadziej spotykane. Tutaj w wersji z brzoskwiniami, choć można użyć też i innych owoców.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 150
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22358
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 168
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 150
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22358
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 168
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ja przeważnie używam makaronu typu świderki, ale co kto lubi, tutaj sprawdzi się każdy kształt (próbowałem nawet ze spaghetti i też wyszło całkiem nieźle :-) ). Gdy makaron się gotuje, przygotowujemy twaróg, tj. do miseczki przekładamy twaróg, dodajemy cukier, cukier wanilinowyi jogurt. Dokładnie mieszamy wszystko widelcem, aż do osiągnięcia w miarę gładkiej masy.
Gdy makaron jest ugotowany, odlewamy wodę i do garnka a makaronem dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerz i i na wierzch dodajemy pokrojoną w grubą kostkę brzoskwinię. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców. Ja użyłem brzoskwiń w syropie bo są one soczyste, a sam makaron z twarogiem bywa nieraz dość suchy. Ja mieszam makaron z twarogiem już w garnku i taki nakładam na talerze, ale można też nałożyć makaronu i dopiero na talerzu dodać twaróg i następnie brzoskwinie. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)