Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z typu "czyszczenie lodówki" :) Bezmięsne ale zawsze można dodać wędlinę lub pierś kurczaka.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1321
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1788
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 244
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 567
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1321
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1788
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 244
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 567
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem al dente. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po ok. 5 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie musimy jej obierać/. Podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami.
Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie a pomidory rozgotują się dodajemy pokrojone sery i podgrzewamy /często mieszając/do czasu aż ser się roztopi. Podajemy od razu po przygotowaniu: na talerzu układamy porcje makaronu a na nim przygotowane warzywa z płynnym serem.