Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z warzywami i serem

Makaron z warzywami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3483

Dodano:

Odsłon: 304

Danie z typu "czyszczenie lodówki" :) Bezmięsne ale zawsze można dodać wędlinę lub pierś kurczaka.

Składniki

  • pieczarki 15 szt
  • pomidor 2 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • cukinia 0,5 szt
  • ser brie 5 dag
  • ser camembert 5 dag
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • papryka ostra mielona do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • makaron
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem al dente.
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
    Po ok. 5 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie musimy jej obierać/. Podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami.

  2. Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie a pomidory rozgotują się dodajemy pokrojone sery i podgrzewamy /często mieszając/do czasu aż ser się roztopi.
    Podajemy od razu po przygotowaniu: na talerzu układamy porcje makaronu a na nim przygotowane warzywa z płynnym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń