Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z typu "czyszczenie lodówki" :) Bezmięsne ale zawsze można dodać wędlinę lub pierś kurczaka.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5006
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5006
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem al dente. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po ok. 5 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie musimy jej obierać/. Podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami.
Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie a pomidory rozgotują się dodajemy pokrojone sery i podgrzewamy /często mieszając/do czasu aż ser się roztopi. Podajemy od razu po przygotowaniu: na talerzu układamy porcje makaronu a na nim przygotowane warzywa z płynnym serem.