Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, tak…uczepiliśmy się, ale skosztujecie i sami wracać będziecie. Żeberka zostały nam po ugotowaniu wywaru, trzeba było zagospodarować i oto jest. Aromatyczne danie, które robi się w oka mgnieniu. Zachwyca smakiem i prostotą.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 495
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10140
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13461
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 495
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10140
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13461
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2721
Składniki
Mięso z ugotowanych żeberek oddzielamy od kości, kroimy w kostkę. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem, po 10 min odcedzamy i kroimy w paski. Czosnek oraz imbir siekamy. Paprykę kroimy w paski. Szalotki siekamy. Pędy bambusa i kiełki fasoli odcedzamy z zalewy. Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, szalotki, dodajemy sos sojowy, chwilę smażymy, dodajemy pozostałe składniki (oprócz makaronu). Przez 10 min smażenia, na największym płomieniu, mieszamy, by składniki za bardzo się nie spiekły. Dodajemy sos ostrygowy, cukier i makaron. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.