Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, tak…uczepiliśmy się, ale skosztujecie i sami wracać będziecie. Żeberka zostały nam po ugotowaniu wywaru, trzeba było zagospodarować i oto jest. Aromatyczne danie, które robi się w oka mgnieniu. Zachwyca smakiem i prostotą.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 468
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2272
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 468
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2272
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Składniki
Mięso z ugotowanych żeberek oddzielamy od kości, kroimy w kostkę. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem, po 10 min odcedzamy i kroimy w paski. Czosnek oraz imbir siekamy. Paprykę kroimy w paski. Szalotki siekamy. Pędy bambusa i kiełki fasoli odcedzamy z zalewy. Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, szalotki, dodajemy sos sojowy, chwilę smażymy, dodajemy pozostałe składniki (oprócz makaronu). Przez 10 min smażenia, na największym płomieniu, mieszamy, by składniki za bardzo się nie spiekły. Dodajemy sos ostrygowy, cukier i makaron. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.