Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,proste danie .Można przygotować wcześniej,a w porze obiadowej wrzucić tylko do piekarnika.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8701
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8701
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Składniki
Makaron ugotować al dente, zostawić szklankę wody z makaronu. Pierś zmielić,cebulę drobno pokroić .Podsmażyć chwilę cebulę ,pokrojoną cukinię i paprykę na oliwie .Dodać zmieloną pierś z kurczaka,przeciśnięty czosnek i przyprawy.Wszystko poddusić,dodać passatę i wodę z makaronu.Dusić 5 minut.W razie potrzeby doprawić.Dodać makaron na patelnię wymieszać.Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego,posypać parmezanem ,zapiekać wc200°C 15-20 minut. Smacznego.