Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 266
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 129
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5931
Polecam.
Odsłon: 266
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 129
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5931
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Śliwki myjemy,dzielimy na pól i usuwamy pestki.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę i dodajemy wanilię.
Ugotowany,odcedzony i lekko przestudzony makaron mieszamy z masą jajeczną,dodajemy śliwki,śmietanę i mieszamy dokładnie.Wykładamy do wysmarowanego i oprószonego bułką tartą naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika do 200st na ok 15-20 min