Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Śliwki myjemy,dzielimy na pól i usuwamy pestki.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę i dodajemy wanilię.
Ugotowany,odcedzony i lekko przestudzony makaron mieszamy z masą jajeczną,dodajemy śliwki,śmietanę i mieszamy dokładnie.Wykładamy do wysmarowanego i oprószonego bułką tartą naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika do 200st na ok 15-20 min