Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1610
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1610
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Śliwki myjemy,dzielimy na pól i usuwamy pestki.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę i dodajemy wanilię.
Ugotowany,odcedzony i lekko przestudzony makaron mieszamy z masą jajeczną,dodajemy śliwki,śmietanę i mieszamy dokładnie.Wykładamy do wysmarowanego i oprószonego bułką tartą naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika do 200st na ok 15-20 min