Jeśli brakuje pomysłu na obiad a głodna rodzina już czeka z niecierpliwością, to danie z pewnością można zrobić na szybko :) I smacznie!
Makaron ze szpinakiem i fetą
Składniki
- szpinak mrożony 450 g (1 opakowanie)
- ser typu Feta 1 opakowanie (u mnie Favita)
- makaron pełnoziarnisty świderki
- sól, pieprz i czosnek do smaku
Składniki
- szpinak mrożony 450 g (1 opakowanie)
- ser typu Feta 1 opakowanie (u mnie Favita)
- makaron pełnoziarnisty świderki
- sól, pieprz i czosnek do smaku

Etapy przygotowania
Szpinak wrzucamy na patelnie i dusimy aż do odmrożenia, dodajemy przyprawy oraz fetę i intensywnie mieszamy aż do połączenia. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy ze szpinakiem.
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 100

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 59

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 762
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3631
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 100

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 59

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 762
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3631



Składniki
- szpinak mrożony 450 g (1 opakowanie)
- ser typu Feta 1 opakowanie (u mnie Favita)
- makaron pełnoziarnisty świderki
- sól, pieprz i czosnek do smaku
Szpinak wrzucamy na patelnie i dusimy aż do odmrożenia, dodajemy przyprawy oraz fetę i intensywnie mieszamy aż do połączenia. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy ze szpinakiem.
To tylko kwestia odpowiednio krótkiego smażenia i przypraw :-) ale przecież nie wszystkim wszystko musi smakować :-)
Nie polecam. Mało smaku, mdłe, suche. Danie raczej dla studenta w akademiku.
Szpinak i feta i już mi nic nie potrzeba ;) Pyszne jedzonko :)
Często robię takie szybkie dania z makaronem.Twoje jest pyszne,uwielbiam takie połączenie smaków:)