Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe danie, a przede wszystkim proste i szybkie w wykonaniu. Proporcje dla jednej osoby, ale bardzo głodnej :)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1451
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1369
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1451
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1369
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Orzechy obierz, możesz je pognieść na drobno. Cebulę i czosnek drobno pokrój.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę. Chwilę podsmażaj, aż zacznie się rumienić. Wtedy dodaj posiekany czosnek. Chwilę podsmażaj, aż się zarumienią.
Dodaj szpinak, sól i pieprz. Możesz dodać troszkę soku z cytryny. Zmniejsz moc grzania do mniej więcej połowy. Całość od czasu do czasu mieszaj ok. 5 minut.
Dodaj śmietankę 30%. Całość wymieszaj, trzymaj na ogniu aż śmietanka się zagotuje. Następnie zmniejsz moc grzania, trzymaj wszystko jeszcze ok 3 minut, aż śmietanka się zagęści. Niektórzy używają jogurt, ale nadaje on specyficzny smak, który nie każdemu pasuje. Dodatkowo może się zdarzyć, że jogurt się zważy i wtedy obiad będzie taki sobie :)
Dodaj ugotowany makaron. Całość dobrze wymieszaj.
Danie przełóż na talerz i posyp pokruszonymi orzechami.