Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli makaronu i szpinaku. Danie które przygotujecie w kilka chwil. Coś z cyklu szybko, prosto i smacznie. Odrobina boczku, dodaje smaku, a śmietanka fajnie wszystko łączy. Danie przygotowane dla 2 osób.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, często mieszając. Kiedy zacznie się wytapiać dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i olej z pomidorów. Podsmażyć około 5 minut często mieszając. Następnie dodać masło, kiedy się roztopi dodać szpinak, smażyć aż zwiędnie.
Dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund i wlać śmietankę. Przykryć i dusić jeszcze około 5 minut, żeby sos trochę zgęstniał. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać do gorącego sosu. Wymieszać. Posypać utartą mozzarellą i jeszcze raz wymieszać.