Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli makaronu i szpinaku. Danie które przygotujecie w kilka chwil. Coś z cyklu szybko, prosto i smacznie. Odrobina boczku, dodaje smaku, a śmietanka fajnie wszystko łączy. Danie przygotowane dla 2 osób.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19297
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19297
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, często mieszając. Kiedy zacznie się wytapiać dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i olej z pomidorów. Podsmażyć około 5 minut często mieszając. Następnie dodać masło, kiedy się roztopi dodać szpinak, smażyć aż zwiędnie.
Dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund i wlać śmietankę. Przykryć i dusić jeszcze około 5 minut, żeby sos trochę zgęstniał. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać do gorącego sosu. Wymieszać. Posypać utartą mozzarellą i jeszcze raz wymieszać.