Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli makaronu i szpinaku. Danie które przygotujecie w kilka chwil. Coś z cyklu szybko, prosto i smacznie. Odrobina boczku, dodaje smaku, a śmietanka fajnie wszystko łączy. Danie przygotowane dla 2 osób.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10508
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12924
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10508
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12924
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4666
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, często mieszając. Kiedy zacznie się wytapiać dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i olej z pomidorów. Podsmażyć około 5 minut często mieszając. Następnie dodać masło, kiedy się roztopi dodać szpinak, smażyć aż zwiędnie.
Dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund i wlać śmietankę. Przykryć i dusić jeszcze około 5 minut, żeby sos trochę zgęstniał. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać do gorącego sosu. Wymieszać. Posypać utartą mozzarellą i jeszcze raz wymieszać.