Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest bardzo proste i można przygotować je w ekspresowym tempie. Dlatego jest świetnym rozwiązaniem dla osób, które pracują do późna i nie mają siły na przygotowywanie skomplikowanych przepisów.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 135
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 679
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4470
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 135
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 679
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4470
Składniki
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę szynkę. Chwile podsmażamy i dorzucamy szpinak. Smażymy przez jakieś 4 minuty aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu dodajemy makaron i parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego ;)