Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszny makaron ze szpinakiem i aromatyczną, wędzoną makrelą. Idealny na szybki i tani obiad.
Smaki Grecji!
Odsłon: 149
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 124
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 464
Smaki Grecji!
Odsłon: 149
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 124
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 464
Składniki
Szpinak podsmażamy na maśle, solimy, dodajemy mielonego pieprzu i pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy serek wiejski i smażymy do uzyskania gęstego sosu. Nastawiamy wodę do gotowania makaronu.
Makrelę obieramy i wyjmujemy wszystkie ości, kroimy na drobne kawałki. Dodajemy do szpinaku.
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Powinien być al dente. Bezpośrednio z wody w której gotował się makaron przekładamy go do sosu i dokładnie mieszamy. Makaron powinien być oblepiony przez szpinakowy sos. Doprawiamy pieprzem.