Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszny makaron ze szpinakiem i aromatyczną, wędzoną makrelą. Idealny na szybki i tani obiad.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4021
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29428
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18864
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4021
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29428
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18864
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Szpinak podsmażamy na maśle, solimy, dodajemy mielonego pieprzu i pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy serek wiejski i smażymy do uzyskania gęstego sosu. Nastawiamy wodę do gotowania makaronu.
Makrelę obieramy i wyjmujemy wszystkie ości, kroimy na drobne kawałki. Dodajemy do szpinaku.
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Powinien być al dente. Bezpośrednio z wody w której gotował się makaron przekładamy go do sosu i dokładnie mieszamy. Makaron powinien być oblepiony przez szpinakowy sos. Doprawiamy pieprzem.