Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i wędzoną makrelą

Makaron ze szpinakiem i wędzoną makrelą

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2328

Dodano:

Odsłon: 7569

Bardzo prosty przepis na pyszny makaron ze szpinakiem i aromatyczną, wędzoną makrelą. Idealny na szybki i tani obiad.

Składniki

  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 1 wędzona makrela
  • 150 g makaronu
  • łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 serek wiejski
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak podsmażamy na maśle, solimy, dodajemy mielonego pieprzu i pokrojony w plasterki czosnek.

    Dodajemy serek wiejski i smażymy do uzyskania gęstego sosu.

    Nastawiamy wodę do gotowania makaronu.

  2. Makrelę obieramy i wyjmujemy wszystkie ości, kroimy na drobne kawałki. Dodajemy do szpinaku.

  3. Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Powinien być al dente.

    Bezpośrednio z wody w której gotował się makaron przekładamy go do sosu i dokładnie mieszamy. Makaron powinien być oblepiony przez szpinakowy sos. Doprawiamy pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń