Dania główne Przepis na:
Makaron ze szpinakiem i wędzoną makrelą

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2363
Dodano: 28.11.2014
Odsłon: 7611
Składniki
- 200 g mrożonego szpinaku
- 1 wędzona makrela
- 150 g makaronu
- łyżka masła
- 3 ząbki czosnku
- 1 serek wiejski
- sól
- pieprz
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Szpinak podsmażamy na maśle, solimy, dodajemy mielonego pieprzu i pokrojony w plasterki czosnek.
Dodajemy serek wiejski i smażymy do uzyskania gęstego sosu.
Nastawiamy wodę do gotowania makaronu. -
Makrelę obieramy i wyjmujemy wszystkie ości, kroimy na drobne kawałki. Dodajemy do szpinaku.
-
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Powinien być al dente.
Bezpośrednio z wody w której gotował się makaron przekładamy go do sosu i dokładnie mieszamy. Makaron powinien być oblepiony przez szpinakowy sos. Doprawiamy pieprzem.
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 28 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Dla mnie świetne! Pyszne!7 Kto głosował? | Odpowiedz