Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kotlety makaronowe z dodatkiem smażonego pora , w sam raz na jesienny obiad.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 165
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1536
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 165
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1536
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu , przelewamy zimną wodą. Drobno siekamy. Surowe pory oczyszczamy i bardzo drobniutko kroimy. Mieszamy z makaronem.
Do masy wbijamy jajka.Dodajemy mąkę ziemniaczaną i 3/4 bułki tartej.Doprawiamy solą , pieprzem i tymiankiem.Mieszamy.Z powstałej masy formujemy owalne kotleciki.Obtaczamy w reszcie bułki.
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju uważając , by się nie przypaliły! Zajadamy np. z sosem czosnkowym!