Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie muffinki to doskonałe rozwiązanie na obiad, są bardzo sycące i pyszne. Może je również przygotować na przekąskę i podać na zimno. A, że trwa sezon grzybowy to bardzo polecam je przygotować, na pewno Wam posmakują. W zimie można użyć mrożonych grzybów i ewentualnie pieczarek, ale nie ma co ukrywać, że te leśne, a najbardziej moje ulubione prawdziwki są najlepsze, pięknie pachną i po ugotowaniu utrzymują swój jasny kolor. Bardzo polecam Wam takie muffinki. Zapraszam :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 141
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 141
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju, miękki odcedzamy i dokładnie studzimy ( makaron można ugotować dzień wcześniej ). Grzyby oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, kroimy w drobną kostkę i gotujemy do miękkości, dokładnie odcedzamy i studzimy ( tak jak makaron można je ugotować dzień wcześniej ).
Do miski dajemy jajka i śmietanę, następnie lekko roztrzepujemy, dodajemy ser żółty i grzyby, mieszamy i przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami.
Formę do pieczenia muffinek smarujemy masłem, następnie do każdego wgłębiania wkładamy porcję makaronu formując takie jakby gniazdka, następnie zalewamy przygotowaną masą.
Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia i ścięcia się masy. Muffinki będą gotowe gdy będą ładnie i bez problemu odchodziły od formy.
Podajemy i życzę smacznego.