Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115838
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7889
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2979
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1401
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1247
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115838
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7889
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2979
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1401
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1247
Składniki
Dania główne: spaghetti, rurki proste oraz skośne, a także świderki, wstążki i wstążeczki, wszystkie te makarony dobrze mieszają się z sosami. Potrawy z patelni: tu najlepiej pasują makarony, które dobrze znoszą długotrwałe podsmażanie i mieszanie ich, najlepiej to znoszą: wstążki, rurki, spaghetti. Dodatek do dań: tu najlepiej pasują świderki, gdyż są duże, skręcone i dobrze łączą sie z dodatkami. Zupy: najlepiej pasujący makaron to drobny, np:muszelki lub gwiazdki, do rosołu nitki. Sałatki: Tu makaron nie powinien być zbyt duży i mieć taki kształt by łatwo było go nabrać na widelec, np. kokardki Zapiekanki: tu najlepiej wybrać makaron większy, gdyż drobny rozpada się często, tu najlepiej pasują rurki.