Dania główne Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Umyte ryby zalewamy sokiem z 3 limonek. Pozostawić je na ok 1 godz. w lodówce. Do ryby wkładamy kolendrę.
Po przełożeniu ryby na folię układamy na niej plastry limonki i polewamy roztopionym masłem. Zamykamy szczelnie folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stC. na 25 minut.
Podawać z wszelakimi sałatkami i dodatkami. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Jadłem rybki z folii pieczone na grillu, ale nie była to makrela,musi być wyśmienita!2 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
najbardziej lubie rybkę z folii, makreli jeszcze tak nie jadłam, czas spróbować 57 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Znam smak tak przygotowanej makreli,jest wspaniała w smaku.Niestety w swoim niewielkim miasteczku nie moge kupic swieżej makreli i bardzo nad tym ubolewam.7 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
A tu jak zwykle pysznie i kusząco :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

niezapominajka 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ryby pod każdą postacią, ale aromatyczna musi być ta makrela :)7 Kto głosował? | Odpowiedz