Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Małopolski indyk z orzechami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
150 min. Cena porcji: ok. 5 zł. Porcja: 450 kcal.
Suszone borowiki zalej szklanką wody. Odstaw do namoczenia i ugotuj do miękkości. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mięso partiami wrzucaj na rozgrzany olej i zrumień, mieszając. Zdejmij.
Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż pieczarki, pokrojone borowiki i koncentrat, przesmaż. Dodaj mięso oraz orzechy, zalej winem i bulionem. Przypraw solą oraz pieprzem. Duś ok. 90 min.
Gotowy gulasz ew. jeszcze raz dopraw. Podaj np. z makaronem. Możesz posypać go też startym serem i natką.Źródło: Naj