Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprubujcie wersje z ostrą Pepperoni.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231936
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231936
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
► Pzygotowanie solanki - do wody dodajemy sól i dobrze mieszamy żeby sól się rozpusciła. ► Do pojemnika z kamionki wkładamy warstwami koper, czosnek, chrzan pepperoni i ogórki, tak układamy 3 warstwy i zalewamy solanką, górę obciążamy żeby ogórki znajdowały się pod wodą. ► Proces kiszenia trwa około 5 do 8 dni. Po zakiszeniu, wyjmujemy ogórki a solankę przecedzamy (przez sitko). ► Do słoików wkładamy trochę kopru kilka ząbków czosnku, jeden pepperoni i ogórki, wszystko zalewamy solanką. Następnie wkładamy słoiki do dużego garnka i gotujemy na małym ogniu (pasteryzujemy) przez około 10 - 15 min. Po pasteryzacji ustawiamy słoiki wieczkiem w dół i czekamy żeby ostygły. Magazynujemy w ciemnym i chłodnym miejscu ( Np. Piwnicy )