Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprubujcie wersje z ostrą Pepperoni.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40652
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1051
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3380
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40652
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1051
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3380
Składniki
► Pzygotowanie solanki - do wody dodajemy sól i dobrze mieszamy żeby sól się rozpusciła. ► Do pojemnika z kamionki wkładamy warstwami koper, czosnek, chrzan pepperoni i ogórki, tak układamy 3 warstwy i zalewamy solanką, górę obciążamy żeby ogórki znajdowały się pod wodą. ► Proces kiszenia trwa około 5 do 8 dni. Po zakiszeniu, wyjmujemy ogórki a solankę przecedzamy (przez sitko). ► Do słoików wkładamy trochę kopru kilka ząbków czosnku, jeden pepperoni i ogórki, wszystko zalewamy solanką. Następnie wkładamy słoiki do dużego garnka i gotujemy na małym ogniu (pasteryzujemy) przez około 10 - 15 min. Po pasteryzacji ustawiamy słoiki wieczkiem w dół i czekamy żeby ostygły. Magazynujemy w ciemnym i chłodnym miejscu ( Np. Piwnicy )