Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem ricotta. Kuchnia maltańska!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 135
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 790
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 135
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 790
Składniki
Mąkę i kasze manną dokładnie wymieszać. Dodać szczyptę soli i 2 roztrzepane jajka. Jeśli ciasto jest zbyt sztywne dodać krople zimnej wody.
Ser ricotta, 2 roztrzepane jajka, sól, pieprz i natkę pietruszki wymieszać w oddzielnej misce.
Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować na długie cienkie pasy, brzegi zwilżyć wodą.
Rozłożyć małe kulki farszu w odległości 2 cm od brzegu ciasta i 4 cm od siebie.
Przyłożyć jedną krawędź ciasta na drugą, lekko nacisnąć i wycinać 6-7 cm pierożki. Gotować w posolonej w wodzie ok. 4 minut. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.