Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem ricotta. Kuchnia maltańska!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 28
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 868
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 659
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 28
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 868
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 659
Składniki
Mąkę i kasze manną dokładnie wymieszać. Dodać szczyptę soli i 2 roztrzepane jajka. Jeśli ciasto jest zbyt sztywne dodać krople zimnej wody.
Ser ricotta, 2 roztrzepane jajka, sól, pieprz i natkę pietruszki wymieszać w oddzielnej misce.
Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować na długie cienkie pasy, brzegi zwilżyć wodą.
Rozłożyć małe kulki farszu w odległości 2 cm od brzegu ciasta i 4 cm od siebie.
Przyłożyć jedną krawędź ciasta na drugą, lekko nacisnąć i wycinać 6-7 cm pierożki. Gotować w posolonej w wodzie ok. 4 minut. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.