Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem ricotta. Kuchnia maltańska!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5006
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4854
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44932
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5006
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4854
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44932
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Składniki
Mąkę i kasze manną dokładnie wymieszać. Dodać szczyptę soli i 2 roztrzepane jajka. Jeśli ciasto jest zbyt sztywne dodać krople zimnej wody.
Ser ricotta, 2 roztrzepane jajka, sól, pieprz i natkę pietruszki wymieszać w oddzielnej misce.
Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować na długie cienkie pasy, brzegi zwilżyć wodą.
Rozłożyć małe kulki farszu w odległości 2 cm od brzegu ciasta i 4 cm od siebie.
Przyłożyć jedną krawędź ciasta na drugą, lekko nacisnąć i wycinać 6-7 cm pierożki. Gotować w posolonej w wodzie ok. 4 minut. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.