Do góry

Dania główne Przepis na:

Maltese Ravioli

Maltese Ravioli

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 667

Dodano:

Odsłon: 5166

Pierożki z serem ricotta. Kuchnia maltańska!

Składniki

  • Mąka pszenna, 200 g
  • kasza manna, 150 g
  • ser ricotta, 400 g
  • jajka, 4 sztuki
  • starty parmezan, 4 łyżki
  • Posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Maltese Ravioli

Przygotowanie

  1. Mąkę i kasze manną dokładnie wymieszać. Dodać szczyptę soli i 2 roztrzepane jajka. Jeśli ciasto jest zbyt sztywne dodać krople zimnej wody.

  2. Ser ricotta, 2 roztrzepane jajka, sól, pieprz i natkę pietruszki wymieszać w oddzielnej misce.

  3. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować na długie cienkie pasy, brzegi zwilżyć wodą.

  4. Rozłożyć małe kulki farszu w odległości 2 cm od brzegu ciasta i 4 cm od siebie.

  5. Przyłożyć jedną krawędź ciasta na drugą, lekko nacisnąć i wycinać 6-7 cm pierożki. Gotować w posolonej w wodzie ok. 4 minut. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń