Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Składniki
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć 4-5 minut. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Pomidory pokroić na kawałki (można wcześniej je sparzyć i obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne), dodać do cebuli. Dusić razem około 10 minut.
Na koniec do sosu wrzucić małże i listki bazylii. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Małże w tym wydaniu można podawać z makaronem lub świeżą bagietką.