Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5710
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 625
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5710
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 625
Składniki
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć 4-5 minut. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Pomidory pokroić na kawałki (można wcześniej je sparzyć i obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne), dodać do cebuli. Dusić razem około 10 minut.
Na koniec do sosu wrzucić małże i listki bazylii. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Małże w tym wydaniu można podawać z makaronem lub świeżą bagietką.