Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych owoców tropikalnych, charakteryzujący się białym, soczystym i słodkim miąższem. Jest idealnym substytutem i nośnikiem cukrów dla diabetyków (fruktoza i glukoza). Fruktoza Ig wynosi około 20. Glukoza stanowi cukier najbardziej przyswajalny dla człowieka. Z tłuszczu nasion wyrabia się mydło. Owoce mangostanu cenione są ze względu na bogactwo wartości odżywczych, głównie antyoksydantów, enzymów i minerałów. Jest źródłem HCA (kwasu hydroksycytynowego) , niezbędnego do syntezy kwasów tuszowych, sprzyja magazynowaniu glikogenu w wątrobie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415331
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415331
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Składniki
Jeden z najsmaczniejszych owoców tropikalnych, charakteryzujący się białym, soczystym i słodkim miąższem. Jest idealnym substytutem i nośnikiem cukrów dla diabetyków (fruktoza i glukoza). Fruktoza Ig wynosi około 20. Glukoza stanowi cukier najbardziej przyswajalny dla człowieka. Z tłuszczu nasion wyrabia się mydło. Owoce mangostanu cenione są ze względu na bogactwo wartości odżywczych, głównie antyoksydantów, enzymów i minerałów. Jest źródłem HCA (kwasu hydroksycytynowego) , niezbędnego do syntezy kwasów tuszowych, sprzyja magazynowaniu glikogenu w wątrobie.