Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych owoców tropikalnych, charakteryzujący się białym, soczystym i słodkim miąższem. Jest idealnym substytutem i nośnikiem cukrów dla diabetyków (fruktoza i glukoza). Fruktoza Ig wynosi około 20. Glukoza stanowi cukier najbardziej przyswajalny dla człowieka. Z tłuszczu nasion wyrabia się mydło. Owoce mangostanu cenione są ze względu na bogactwo wartości odżywczych, głównie antyoksydantów, enzymów i minerałów. Jest źródłem HCA (kwasu hydroksycytynowego) , niezbędnego do syntezy kwasów tuszowych, sprzyja magazynowaniu glikogenu w wątrobie.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 205
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 205
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Jeden z najsmaczniejszych owoców tropikalnych, charakteryzujący się białym, soczystym i słodkim miąższem. Jest idealnym substytutem i nośnikiem cukrów dla diabetyków (fruktoza i glukoza). Fruktoza Ig wynosi około 20. Glukoza stanowi cukier najbardziej przyswajalny dla człowieka. Z tłuszczu nasion wyrabia się mydło. Owoce mangostanu cenione są ze względu na bogactwo wartości odżywczych, głównie antyoksydantów, enzymów i minerałów. Jest źródłem HCA (kwasu hydroksycytynowego) , niezbędnego do syntezy kwasów tuszowych, sprzyja magazynowaniu glikogenu w wątrobie.