Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wytrawny tort z ryby i buraków jest bardzo smaczny. Można zaskoczyć rodzinę.
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2329
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 132
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5755
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2329
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 132
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5755
Składniki
Rybę umyć , osuszyć i przekręcić przez maszynkę na drobnym sitku. Zagotować 1/2 litra wody i dodać 3 łyżki kaszy manny. Gotować i mieszać. Dodać zmieloną rybę i w dalszym ciągu gotować na małym ogniu Dodać pieprz cytrynowy i sól do smaku.
Buraki ugotować, obrać i przekręcić przez maszynkę. Zagotować 1/2 litra wody i dodać 3 łyżki kaszy manny. Gotować i mieszać. Dodać zmielone buraki. Zagotować. Dodać łyżeczkę soku z cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, sól do smaku.
Krakersami wyłożyć dno tortownicy. Na krakersy wyłożyć 1/2 masy rybnej. Przykryć krakersami. Teraz połowę masy buraczanej. Przykryć krakersami. Znowu ryba i znowu krakersy. Na wierzch wyłożyć pozostałe buraczki. Pozostawić w lodówce najlepiej na cała noc. Po wyjęciu z lodówki okroić nożem i zdjąć obręcz tortownicy. Boki posmarować majonezem i udekorować wg uznania. Ja wykorzystałam natkę pietruszki i marchewkę. Smacznego.