Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wytrawny tort z ryby i buraków jest bardzo smaczny. Można zaskoczyć rodzinę.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3020
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3020
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Rybę umyć , osuszyć i przekręcić przez maszynkę na drobnym sitku. Zagotować 1/2 litra wody i dodać 3 łyżki kaszy manny. Gotować i mieszać. Dodać zmieloną rybę i w dalszym ciągu gotować na małym ogniu Dodać pieprz cytrynowy i sól do smaku.
Buraki ugotować, obrać i przekręcić przez maszynkę. Zagotować 1/2 litra wody i dodać 3 łyżki kaszy manny. Gotować i mieszać. Dodać zmielone buraki. Zagotować. Dodać łyżeczkę soku z cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, sól do smaku.
Krakersami wyłożyć dno tortownicy. Na krakersy wyłożyć 1/2 masy rybnej. Przykryć krakersami. Teraz połowę masy buraczanej. Przykryć krakersami. Znowu ryba i znowu krakersy. Na wierzch wyłożyć pozostałe buraczki. Pozostawić w lodówce najlepiej na cała noc. Po wyjęciu z lodówki okroić nożem i zdjąć obręcz tortownicy. Boki posmarować majonezem i udekorować wg uznania. Ja wykorzystałam natkę pietruszki i marchewkę. Smacznego.