Do góry

Dania główne Przepis na:

Marchewka w sosie słodko-kwaśnym

Marchewka w sosie słodko-kwaśnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1045

Dodano:

Odsłon: 9681

rewelacyjnie smakuje, zrobioną raz można wykorzystywać przez długi czas np. jako "jarzynka" do obiadów

Składniki

  • marchew, 1,5 kg
  • cebula duża, 1 szt.
  • Papryka czerwona, 1 szt.
  • przecier pomidorowy Włocławek, 1 słoik
  • keczup mały Włocławek, 1 słoik
  • cukier, 1 szklanka
  • sól, 1 łyżka
  • pieprz, 0,5 łyżeczki
  • olej, 0,5 szklanki
  • ocet, 0,5 szklanki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Marchewka w sosie słodko-kwaśnym

Przygotowanie

  1. Marchew obrać, pokroić w plastry i gotować ok. 5 min.

  2. Pozostałe składniki razem zagotować.

  3. Wymieszać wszystko razem.

  4. Włożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować ok 15 min. Ja wkładam słoiki do garnka, zalewam zimną wodą do 2/3 wysokości słoika i gotuję ok 15-20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzikcho 11 lutego 2010 nooo Aniu, to przepis od Twojej Mamy, więc nie może być inaczej ;)))) pozdrowionka

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anana 10 lutego 2010 Marchewka naprawdę rewelacyjna.Gorąco polecam.Ania z Nieżywięcia:))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 31 stycznia 2010 w mojej rodzince i wśród znajomych zrobiła furorę ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń