Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowane pomidorki

Marynowane pomidorki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14908

Dodano:

Odsłon: 9

Sprawdzony przepis na "Marynowane pomidorki"

Składniki

  • 1 kg pomidoków
  • 2 szklan ki wody
  • łyżka soli
  • 1/3 szklanki octu winnego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ziarna kolorowego pieprzu
  • świeży rozmaryn
  • ząbki czosnku
  • liście laurowe
  • suszone papryczki peperoncino
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowane pomidorki

Przygotowanie

  1. pomidorki opłucz i osusz. Na dno każdego słoika włóż 2 gałązki rozmarynu, kilkanaście ziaren pieprzu, obrane ząbki czosnku, po jednej papryczce i liść laurowy. Słoiki napełnij pomidorami. Przygotuj zalewę: do wody dodaj cukier i sól, zagotuj, dodaj ocet i oliwę, gotuj 5 minut. Gorącą zalewą zalej pomidory, szczelnie zamknij, odwróć do góry dnem i wystudź.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń