Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowane warzywa"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42976
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42976
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w kostkę lub plasterki. Brukselkę oczyść starannie, usuń piętki. Warzywa umieść w dwóch osobnych miskach. Zalej je wodą z octem (na 2 części wody 1 część octu). Odstaw pod przykryciem do następnego dnia.
Warzywa odcedź, rozłóż do słoików. Zagotuj 3/4 l wody. Dodaj sól, cukier,1/4 l octu, ziarna pieprzu, ziele angielskie, gorczycę i liście laurowe. Cebule obierz, pokrój w krążki. Wrzuć do składników zalewy, zagotuj. Zalej warzywa. Pasteryzuj 20 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 200 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety