Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowane żeberka smażone w bułce tartej.

Marynowane żeberka smażone w bułce tartej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14530

Dodano:

Odsłon: 430

Aromatyczne,mięciutkie,rozpływają się w ustach.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • żeberka 1,20kg
  • ketchup 4 łyżki
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • lubczyk suszony łyżka
  • sok z cytryny
  • starta skórka z cytryny
  • Pieprz czarny
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka najlepiej na noc zaprawić w ketchupie,musztardzie,sku z cytryny i pozostałych przyprawach.
    Przykryć i dać do lodówki.

    Na drugi dzień każde żeberko opanierować w bułce tartej,kłaść na rozgrzany tłuszcz ,przyciszyć palnik i już na wolnym ogniu smażyć z każdej strony.

    Przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku w 160st.do ich miękkości.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 07 lutego Danusiu, pyszne te żeberka, mój mąż byłby szczęśliwy.:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 06 lutego Takich żeberek nigdy nie jadłam. Zapowiadają się pysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 05 lutego Super pomysł:)Uwielbiam żeberka i z pewnością w najbliższym czasie wypróbuję ten przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 lutego Nie możesz tych przepisów wcześniej wstawiać? ;) Na widok takiego jedzonka, język już mi wisi na brodzie, a to do łóżka już pora hehe.
Super, pycha :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 05 lutego Ale apetyczny przepis, nigdy nie jadlam takich zeberek, a trzeba nabierac sily na koncowke zimy :) Odpowiedzi: 6 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń