Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowanie karkówki na grilla. Wyśmienita marynata

Marynowanie karkówki na grilla. Wyśmienita marynata

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 2409

Dodano:

Odsłon: 10390

Dobra marynata do karkówki to cały sekret grillowania, Zapraszam na filmik, zobacz jak to robię.

Składniki

  • karkówka bez kości 1 kg
  • NA MARYNATĘ
  • cebula szalotka 1
  • 1 żabek czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka imbiru mielonego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki slodkiej
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowanie karkówki na grilla. Wyśmienita marynata

Przygotowanie

  1. Czosnek i szalotkę posiekać drobno , zmiażdżyć razem z solą w misce lub w moździerzu. Następnie dodać pozostałe przyprawy i to wszystko wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem kuchennym. Pokroić na plastry o grubości 1 cm. Nie rozbijamy mięsa. Układamy w naczyniu szklanym i dodajemy nasze przygotowane przyprawy, polewamy olejem. Masujemy chwilę ,aż mięso dobrze owinie się w marynatę.
    Przykrywamy folia i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę a najlepiej na całą noc. Mięso przejdzie super marynatą. Smażymy na grillu po 6 minut z obu stron. Podajemy z ulubiona sałatką np. grecką przepis na moim profilu.
    Zapraszam na moj kanal na Youtube na film.
    Ps. Ja moją karkówkę grillowałam w domu, gdyż nie mam ogródka. Karkówka wyszła wyśmienita, palce lizać.

    Buon appetito!

  2. Oto fotka z grillowania na patelni grillowej.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nats9511 17 czerwca "Marynowanie mięsa na grill to błąd!" - czytamy na Interii w innym miejscu... I komu tu wierzyć?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń