Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad z czasów grzybobrania, taka nagroda dla zbieraczy.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4567
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4567
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Składniki
Maślaki trzeba obrać opłukać i tylko większe okazy pokroić. Na patelni złoci się cebulę, dodaje się grzyby , i gdy grzyby będą już prawie obsmażone i lekko rumiane dodaje się posiekany czosnek- wcześniej dodany by się przesmażył i zgorzkniał. Grzyby podlewa się śmietanką i dusi jeszcze 10 minut. Na koniec można dodać mąkę rozrobioną z wodą aby przysporzyć sosu. Jeszcze doprawienie solą i pieprzem i trzeba pogotować na małym ogniu aby smaki przeszły. Można użyć większej ilości śmietanki, wtedy nie trzeba dodawać mąki z wodą. Podawać z ziemniakami z wody lub z pure.
:)
Smacznego :)