Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad z czasów grzybobrania, taka nagroda dla zbieraczy.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12964
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8081
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 328
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 113
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2197
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 749
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12964
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8081
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 328
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 113
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2197
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 749
Składniki
Maślaki trzeba obrać opłukać i tylko większe okazy pokroić. Na patelni złoci się cebulę, dodaje się grzyby , i gdy grzyby będą już prawie obsmażone i lekko rumiane dodaje się posiekany czosnek- wcześniej dodany by się przesmażył i zgorzkniał. Grzyby podlewa się śmietanką i dusi jeszcze 10 minut. Na koniec można dodać mąkę rozrobioną z wodą aby przysporzyć sosu. Jeszcze doprawienie solą i pieprzem i trzeba pogotować na małym ogniu aby smaki przeszły. Można użyć większej ilości śmietanki, wtedy nie trzeba dodawać mąki z wodą. Podawać z ziemniakami z wody lub z pure.
:)
Smacznego :)