Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad z czasów grzybobrania, taka nagroda dla zbieraczy.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Składniki
Maślaki trzeba obrać opłukać i tylko większe okazy pokroić. Na patelni złoci się cebulę, dodaje się grzyby , i gdy grzyby będą już prawie obsmażone i lekko rumiane dodaje się posiekany czosnek- wcześniej dodany by się przesmażył i zgorzkniał. Grzyby podlewa się śmietanką i dusi jeszcze 10 minut. Na koniec można dodać mąkę rozrobioną z wodą aby przysporzyć sosu. Jeszcze doprawienie solą i pieprzem i trzeba pogotować na małym ogniu aby smaki przeszły. Można użyć większej ilości śmietanki, wtedy nie trzeba dodawać mąki z wodą. Podawać z ziemniakami z wody lub z pure.
:)
Smacznego :)