Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony wieprzowe w plastrach cukinii"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 219
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 219
Składniki
Mięso opłucz, przekrój na 4 większe lub 8 mniejszych plastrów. Rozbij je delikatnie, a następnie oprósz solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Umyte i osuszone liście bazylii pokrój w paseczki.
Cukinię umyj, osusz. Nożem szczelinowym pokrój cukinię wzdłuż na wstążki. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Przesmaż krótko cebulę. Dodaj czosnek i posiekaną bazylię.
Przesmażoną aromatyczną mieszankę rozłóż na plastrach mięsa. Zwiń roladki. Każdą owiń plasterkami boczku, a następnie wstęgami cukinii. Roladki przesmaż na reszcie oleju. Medaliony wieprzowe przełóż do brytfanny, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 st. na 15 min.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojone na ćwiartki pomidorki, przesmaż krótko. Posól i oprósz pieprzem. Podawaj do mięsa.
czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety