Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny, delikatny smak
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 946
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 946
Składniki
Medaliony posolić i popieprzyć z obu stron i obtoczyć w mące.
Z włoszczyzny, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego, kostki rosołowej, czosnku gotować wywar.
Olej wlać na mocno rozgrzana patelnię i obsmażyć mięso (krótko ale dosyć mocno) z obu stron, następnie wrzucić do wywaru. Na patelnię (po smażeniu) wlać troszkę wody, zagotować i przelać do garnka z wywarem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, wrzucić do wywaru.
Gotować razem aż mięso i warzywa będą miękkie.
Danie jest gotowe, jeśli sos jest za rzadki zagęścić mąką.
Można również wyjąć mięso, sos który powstał zmiksować, dodać z powrotem do mięsa, zagotować.
Można podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem + surówka. Smacznego ;)