Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny, delikatny smak
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119012
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2802
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119012
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2802
Składniki
Medaliony posolić i popieprzyć z obu stron i obtoczyć w mące.
Z włoszczyzny, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego, kostki rosołowej, czosnku gotować wywar.
Olej wlać na mocno rozgrzana patelnię i obsmażyć mięso (krótko ale dosyć mocno) z obu stron, następnie wrzucić do wywaru. Na patelnię (po smażeniu) wlać troszkę wody, zagotować i przelać do garnka z wywarem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, wrzucić do wywaru.
Gotować razem aż mięso i warzywa będą miękkie.
Danie jest gotowe, jeśli sos jest za rzadki zagęścić mąką.
Można również wyjąć mięso, sos który powstał zmiksować, dodać z powrotem do mięsa, zagotować.
Można podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem + surówka. Smacznego ;)