Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny, delikatny smak
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Medaliony posolić i popieprzyć z obu stron i obtoczyć w mące.
Z włoszczyzny, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego, kostki rosołowej, czosnku gotować wywar.
Olej wlać na mocno rozgrzana patelnię i obsmażyć mięso (krótko ale dosyć mocno) z obu stron, następnie wrzucić do wywaru. Na patelnię (po smażeniu) wlać troszkę wody, zagotować i przelać do garnka z wywarem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, wrzucić do wywaru.
Gotować razem aż mięso i warzywa będą miękkie.
Danie jest gotowe, jeśli sos jest za rzadki zagęścić mąką.
Można również wyjąć mięso, sos który powstał zmiksować, dodać z powrotem do mięsa, zagotować.
Można podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem + surówka. Smacznego ;)