Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tzw gołąbki na szybko, w naszej wersji...oczywiście pogołąbkowej ;) takiej standardowej...czasami farsz zostaje, jedzenia nie wyrzuca się
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
Kapustę szatkujemy, sparzamy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni przysmażamy drobno pokrojony boczek, dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Mieszamy w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy przez kilkanaście minut na wolnym ogniu. Zestawiamy z ognia i miksujemy. Sosem zalewamy kotlety i pieczemy pod przykryciem ok. 30 min. w temp. 180°C