Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna cukinia faszerowana z mięsem mielonym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1427
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1427
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Farsz: Na rozgrzanej oliwie podsmażmy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany ząbek czosnku. Dodajemy posiekaną małą papryczkę chili pozbawioną gniazd nasiennych Całość smażymy kilka (5 min) Dodajemy mięso, smażymy do czasu aż się całe obsmaży, dodajemy puszkę pomidorów, sos salsa Mexicana 2 łyżki, przykrywamy i dusimy 20 min. Następnie dodajemy pół puszki fasoli, pół puszki kukurydzy i kilka pociętych zielonych oliwek.
Przyprawiamy do smaku: sól, pieprz, paprykę słodką, oregano, bazylię i przyprawę do mięsa mielonego. Dokładnie mieszamy. Cukinia: Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. Wydrążone cukinie solimy. Odstawiamy na pół godziny. Usuwamy powstałą wodę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut (180 stopni) – do czasu aż cukinia zmięknie. Następnie w wydrążone cukinie wypełniamy farszem i posypujemy serem. Pieczemy kolejne 10 minut. Gotowe.