Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykański burger z awokado

Meksykański burger z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Meksykański burger z awokado"

Składniki

  • Składniki
  • 400 g pręgi wołowej ugotowanej w rosole
  • awokado
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • łyżka brązowego cukru
  • 8 dużych liści szpinaku
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • zielona papryka
  • 4 łyżki majonezu
  • limonka
  • 4 bułki typu graham
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obierz i posiekaj cebulę. Zeszklij ją lekko na maśle i dodaj cukier. Duś na bardzo małym ogniu, mieszając co chwila, aby się nie przypaliła, do momentu, aż konsystencją będzie przypominać konfiturę.

  2. Przekrój podgrzane bułki na pół i posmaruj w środku majonezem. Ułóż na nim liście szpinaku. Ciepłą pręgę porwij na grube włókna, ułóż na szpinaku i przypraw.

  3. Nałóż na mięso porcje konfitury z cebuli, plasterki papryki i awokado. Dla dekoracji dodaj liście kolendry i cząstki limonki. Jeśli lubisz, możesz dodać także bardzo cienko pokrojone plasterki jalapeno lub papryczki chilli.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń