Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 19064
Dodano: 11.05.2018
Odsłon: 1415
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ( często mieszając, aby zrumieniła się ze wszystkich stron) pokrojoną w zgrabne kostki wieprzowinę z dodatkiem liścia laurowego i niewielkiej ilości soli.
Podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy do miękkości przez około 30-40 minut. Na oddzielnej patelni podsmażamy na oliwie posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, wcześniej pozbawioną gniazd nasiennych.
Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy pokrojone w cząstki pomidory, zalewamy sokiem pomidorowym, dorzucamy rozdrobniony czosnek, całość lekko doprawiamy do smaku i zasmażamy przez około 5-10 minut.
Z mięsa usuwamy liść laurowy, dodajemy odsączoną fasolę, zasmażone jarzyny, całość trzymamy na niewielkim ogniu.
Gdy potrawa będzie żby gęsta, podlewamy rosołem. Całość dusimy przez kilka minut. Przed podaniem, gdy trzeba, doprawiamy do smaku, by wydobyć pikantny, z pomidorową nutą, wyraźny smak. Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (16)

pelen_brzuszek 12 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo pożywne :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 12 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Proponujesz świetną odmianę gulaszu. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 12 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Swietny przepis, chetnie bym zjadla! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 11 maja 2018Zgłoś do usunięcia
This is fantastic ;)Kolejny świetny przepis, ja bym dodał jeszcze trochę chili, bo lubię ostrą jazdę xD Odpowiedzi: 7 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 11 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Piekne kolorki i fajny przepis :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz