Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny gulasz w meksykańskim stylu;-)))
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6382
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6382
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ( często mieszając, aby zrumieniła się ze wszystkich stron) pokrojoną w zgrabne kostki wieprzowinę z dodatkiem liścia laurowego i niewielkiej ilości soli.
Podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy do miękkości przez około 30-40 minut. Na oddzielnej patelni podsmażamy na oliwie posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, wcześniej pozbawioną gniazd nasiennych.
Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy pokrojone w cząstki pomidory, zalewamy sokiem pomidorowym, dorzucamy rozdrobniony czosnek, całość lekko doprawiamy do smaku i zasmażamy przez około 5-10 minut.
Z mięsa usuwamy liść laurowy, dodajemy odsączoną fasolę, zasmażone jarzyny, całość trzymamy na niewielkim ogniu.
Gdy potrawa będzie żby gęsta, podlewamy rosołem. Całość dusimy przez kilka minut. Przed podaniem, gdy trzeba, doprawiamy do smaku, by wydobyć pikantny, z pomidorową nutą, wyraźny smak. Smacznego !!!