Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całość na jedną porcję posiada 594 kcal, w tym 35g białka, 13g tłuszczy i 80g węglowodanów.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj na drobno. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na patelni przez 5-6 minut. Następnie zdejmij cebule z patelni. Wylej ponownie 5g oliwy z oliwek i podsmaż mięso mielone. Dopraw pieprzem podczas smażenia. Do zarumienionego mięsa dodaj pomidory krojone z puszki. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj do całości pieprz, świeżą bazylię, paprykę słodka, przyprawę suszone pomidory, sól oraz czosnek. Całość wymieszaj i dodaj kukurydze, i fasolę. Całość gotuj do zgęstnienia sosu. Posiekaj pietruszkę i dodaj 1/2. W międzyczasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłóż ryż do naczynia, następnie dodaj resztę. Posyp całość pietruszką. Smacznego! *opcjonalnie możesz posypać ryż czarnuszką