Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całość na jedną porcję posiada 594 kcal, w tym 35g białka, 13g tłuszczy i 80g węglowodanów.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 791
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 791
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj na drobno. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na patelni przez 5-6 minut. Następnie zdejmij cebule z patelni. Wylej ponownie 5g oliwy z oliwek i podsmaż mięso mielone. Dopraw pieprzem podczas smażenia. Do zarumienionego mięsa dodaj pomidory krojone z puszki. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj do całości pieprz, świeżą bazylię, paprykę słodka, przyprawę suszone pomidory, sól oraz czosnek. Całość wymieszaj i dodaj kukurydze, i fasolę. Całość gotuj do zgęstnienia sosu. Posiekaj pietruszkę i dodaj 1/2. W międzyczasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłóż ryż do naczynia, następnie dodaj resztę. Posyp całość pietruszką. Smacznego! *opcjonalnie możesz posypać ryż czarnuszką