Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykański talerz"
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 9
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 171
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 87
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 9
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 171
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 87
Składniki
Cukinie umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki. Krewetki (królewskie)oczyść i opłucz. Kolbę kukurydzy wrzuć do wody z łyżeczką cukru, gotuj 15-20 minut.
Przygotuj marynatę z soku z jednej pomarańczy i połowy limonki, szczypty chili, mielonej słodkiej papryki i soli. Włóż krewetki, wymieszaj. Odstaw na 30 min.
2 łyżki masła utrzyj ze szczyptą soli i sokiem z połowy limonki, posmaruj kukurydzę. Grilluj, obracając, 12-15 minut. Zdejmij z grilla, przestudź, pokrój w plasterki. Na grillu ułóż krewetki. Piecz po 3-5 min z każdej strony. Na koniec upiecz cukinię.
Arbuza obierz, miąższ pokrój w dużą kostkę. Awokado przekrój, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój w plasterki. Wszystkie przygotowane rozłóż ozdobnie na talerzach.
Danie skrop sosem z drugiej limonki, 3-4 łyżek oliwy oraz szczypty soli i chili. Udekoruj listkami kolendry.
Czas ok. 50 min; porcja – 270 kcal, cena 6 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety