Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykański talerz"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cukinie umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki. Krewetki (królewskie)oczyść i opłucz. Kolbę kukurydzy wrzuć do wody z łyżeczką cukru, gotuj 15-20 minut.
Przygotuj marynatę z soku z jednej pomarańczy i połowy limonki, szczypty chili, mielonej słodkiej papryki i soli. Włóż krewetki, wymieszaj. Odstaw na 30 min.
2 łyżki masła utrzyj ze szczyptą soli i sokiem z połowy limonki, posmaruj kukurydzę. Grilluj, obracając, 12-15 minut. Zdejmij z grilla, przestudź, pokrój w plasterki. Na grillu ułóż krewetki. Piecz po 3-5 min z każdej strony. Na koniec upiecz cukinię.
Arbuza obierz, miąższ pokrój w dużą kostkę. Awokado przekrój, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój w plasterki. Wszystkie przygotowane rozłóż ozdobnie na talerzach.
Danie skrop sosem z drugiej limonki, 3-4 łyżek oliwy oraz szczypty soli i chili. Udekoruj listkami kolendry.
Czas ok. 50 min; porcja – 270 kcal, cena 6 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety