Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykański talerz"
Ja podaje z frytkami :)
Odsłon: 14529
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 452
Pyszna , wilgotna i pachnąca wanilią babka wielkanocna .
Odsłon: 525
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 301
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 452
Pyszna , wilgotna i pachnąca wanilią babka wielkanocna .
Odsłon: 525
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 301
Składniki
Cukinie umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki. Krewetki (królewskie)oczyść i opłucz. Kolbę kukurydzy wrzuć do wody z łyżeczką cukru, gotuj 15-20 minut.
Przygotuj marynatę z soku z jednej pomarańczy i połowy limonki, szczypty chili, mielonej słodkiej papryki i soli. Włóż krewetki, wymieszaj. Odstaw na 30 min.
2 łyżki masła utrzyj ze szczyptą soli i sokiem z połowy limonki, posmaruj kukurydzę. Grilluj, obracając, 12-15 minut. Zdejmij z grilla, przestudź, pokrój w plasterki. Na grillu ułóż krewetki. Piecz po 3-5 min z każdej strony. Na koniec upiecz cukinię.
Arbuza obierz, miąższ pokrój w dużą kostkę. Awokado przekrój, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój w plasterki. Wszystkie przygotowane rozłóż ozdobnie na talerzach.
Danie skrop sosem z drugiej limonki, 3-4 łyżek oliwy oraz szczypty soli i chili. Udekoruj listkami kolendry.
Czas ok. 50 min; porcja – 270 kcal, cena 6 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 42
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 94