Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Cebule kroimy w kostkę i szklimy na oliwie w głębokiej patelni typu wok lub w sporym garnku. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy jeszcze chwilkę. Zalewamy 2 szklankami wody.
Kaszę dokładnie płuczemy w sitku ciepłą wodą. Dodajemy do cebuli.
Dodajemy passatę pomidorową, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, odsączoną kukurydzę i fasolę czerwoną przepłukaną w sitku. Gotujemy ok. 20-30 minut na średnim ogniu, co chwilę mieszając, aby danie się nie przypaliło.
Pod koniec smażenia jak jeszcze cała woda nie odparowała, dodajemy przyprawy do smaku, mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę, aż kaszotto będzie gęste (jak będzie za gęste wystarczy dodać odrobinę wody). Gotowe!