Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie, idealne na zimne dni, gdyż świetnie rozgrzewa i dodaje energii.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Wykonanie: - Pokroić kiełbasę w kostkę i delikatnie podsmażyć. - Podsmażyć mięso mielone, aż się ładnie zarumieni. - Pieczarki pokrojone w plasterki, delikatnie podsmażyć na patelni. - Każdą kolbę kukurydzy podzielić na 3-4 części. Wszystkie powyższe składniki włożyć do garnka i dodać pokrojone w kostkę: cukinię, paprykę, cebulę, rozgnieciony ząbek czosnku oraz oliwę. - Następnie dodać przetarte pomidory, tomaterę i zalać wszystko rosołem. - Gotować pod przykryciem ok 50 min. - Po upływie 50 min, wyciągnąć kolby kukurydzy. - Dodać resztę składników: puszkę czerwonej fasoli, poszatkowaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem. - Całość gotować przez kolejne 20 min. W między czasie okroić ziarna kukurydzy z kolby i wrzucić do zupy. Na sam koniec, do smaku dodać 2 papryczki chili chipotle i gotować jeszcze ok 5 min. Smacznego ;)