Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej rodzinie znudziły się gotowane ziemniaki, dlatego postanowiłam zrobić coś innego. Takie ziemniaczki mogą stanowić samodzielne danie obiadowe.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 331
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 331
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, łyżeczką robię głęboki otwór. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiam przyprawą do ziemniaków oraz sola i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso mielone, doprawiam solą, chili. 4. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję fasolkę oraz kukurydzę bez zalewy. 5. Na koniec wlewam sos meksykański i smażę około 5 minut. 6. Farszem napełniam każdy otwór upieczonego ziemniaka, wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
7. Chwilkę jeszcze zapiekam w piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera. 8. Gotowe. 9. Smacznego.