Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej rodzinie znudziły się gotowane ziemniaki, dlatego postanowiłam zrobić coś innego. Takie ziemniaczki mogą stanowić samodzielne danie obiadowe.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 640
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 789
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 653
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 59
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 640
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 789
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 653
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 59
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, łyżeczką robię głęboki otwór. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiam przyprawą do ziemniaków oraz sola i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso mielone, doprawiam solą, chili. 4. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję fasolkę oraz kukurydzę bez zalewy. 5. Na koniec wlewam sos meksykański i smażę około 5 minut. 6. Farszem napełniam każdy otwór upieczonego ziemniaka, wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
7. Chwilkę jeszcze zapiekam w piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera. 8. Gotowe. 9. Smacznego.