Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej rodzinie znudziły się gotowane ziemniaki, dlatego postanowiłam zrobić coś innego. Takie ziemniaczki mogą stanowić samodzielne danie obiadowe.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1020
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 497
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 581
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4391
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 138
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5940
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1020
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 497
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 581
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4391
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 138
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5940
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, łyżeczką robię głęboki otwór. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiam przyprawą do ziemniaków oraz sola i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso mielone, doprawiam solą, chili. 4. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję fasolkę oraz kukurydzę bez zalewy. 5. Na koniec wlewam sos meksykański i smażę około 5 minut. 6. Farszem napełniam każdy otwór upieczonego ziemniaka, wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
7. Chwilkę jeszcze zapiekam w piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera. 8. Gotowe. 9. Smacznego.